Nationalrätt – England

Englands nationalrätt – Yorkshirepudding

Yorkshirepudding är en typisk engelsk maträtt som liknar ugnspannkaka och serveras vid traditionella söndagsmiddagar tillsammans med sås av hallon eller jordgubbar.
England har inte Yorkshirepudding till sin officiella nationalrätt, men efter en undersökning via BBC radio i 1999 blev maträtten valt av folket till nationalrätt.

Andra maträtter som också är mycket populär i England är ”Apple pie”, Waleskringle och Fish and Chips.

Yorkshirepudding - Englands Nationalrätt

 

Ingredienser

3 dl mjölk
4 st ägg
1/2 tsk salt
peppar
250 g vetemjöl
1 msk fett

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggen med mjölk, salt och peppar. Det går också bra att använda en mixer. Låt stå i 15 minuter.

2. Lägg kokosfettet i en form med höga kanter i ugnen och låt fettet bli rykande hett. En bra storlek på form är 30x20x7 cm.

3. Vispa ner mjölet i smeten och häll den i den heta formen. Grädda i 20 minuter, tills puddingen har rest på sig. Servera som ensamrätt med sky eller till kötträtter, till exempel rostbiff.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *